WELCOME TO MY BLOG

Wednesday, 8 February 2012

LAMPU DAN KIPAS RUMAH BARU

Masa cuti panjang sempena Maulidur Rasul dan Thaipusam hari tu, saya gi jenguk rumah baru. Nak tengok progress takat mana dah siap. Lampu-lampu dengan kipas semua dah pasang. Lampu2 yang takde lagi pun saya dah beli dan dah suruh diorang pasang hari tu jugak. Hehehe.. Kat sini saya akan letak gambar2 yang sempat saya ambik dengan harga sekali untuk rujukan sape2 yang nak tau, tapi tak semua la.

Ni chandelier kat ruang tamu.
Harga 1 chandelier RM700.
Kipas DEKA RM395.

Kipas Alpha Vannus ni beli kat kedai yg 1st harga RM330 kat Jalan Dato' Keramat. Beli kat kedai di Juru RM250. Banyak tak beza? Banyak kan??

Ni time dia kuncup.

Lampu kat break1st table ni RM238. Sebenarnya saya tak suka org yg pasang buat bertingkat camni. Saya lebih suka sama level jer. Tapi dia dah pasang dah time saya pegi tu.

Ni lampu kat area tangga rumah. Harga RM110.

Yang ni letak kat balcony master bedroom. Harga RM49 tak termasuk bulb energy saving. Murah tak? Bagi saya memang murah, sebab tu saya beli. Bulb RM6.80 each. So darab la dengan 5 yer.


Kalau on kan switch camni la jadinya.

Yang ni lampu kat balcony bedroom tingkat 3. Harga RM18 tak termasuk bulb energy saving. Bulb RM6.80. Murah gak.

Gambar lampu gate lupa nak ambik.

Untuk pengetahuan uols jugak, harga downlight (boleh tengok gambar pertama or kedua klau tak perasan tadi) RM3.50 jer untuk casing tu. Bulb energy saving RM7.50 satu.



Perhatian! Gambar2 kat bawah ni takde kena mengena dengan tajuk di atas yer. Harap maklum. Tapi nak jugak masukkan kat sini sebab pasal rumah baru jugak. Hehehe..

Ni view belakang rumah baru nanti. Boleh bercucuk tanam nanti kat sini.

Dengan happy budak ni berbasikal kat jalan belakang.

Dua2 happy. *Wink*

Lagi gambar happy.

Ok. Dah habis citer dah. Bye.

8 comments:

widescreen said...

salam,
di mana kedai lampu di juru yang akak pergi ni ek?saya tengah mencari2 juga ni...thanks

zaza said...

Kedai tu tepi jln je..nama kedai studio light house. Kedai dia besar dan layanan pun ok.

faizah said...

rasanya lampu gantung 3 serangkai tu boleh di-adjust level dia (menurut apa yg kedai cakapla)..btw suka konsep lampu+kipas...2 dalam satu..boleh apply utk rumah bru nnti :)

zaza said...

Boleh la beli kipas camtu.

mizzura said...

salam...lawa2 lampu n kipas..ni tengah usha lampu gak..aritu ada beli satu kipas deka kat perfect living. tak pasang pon lagi. Oke ke brand deka ni..?

zaza said...

Mizzura, setakat ni ok lg kipas tu. Lajuuuu.. hehehe..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Thanks 4 sharing.. saya mmg tgh cari kipas vannus nie..salam kenal ;)

zaza said...

U're welcome. Salam kenal jugak :)

Post a Comment